Хіти тижня. "Не збираємося здаватися": Угорщина прийняла чергове рішення проти України

Петер Сійярто заявив, що Угорщина підтримує територіальну цілісність України, але буде слідувати своїй політиці щодо захисту інтересів своєї громади на українській території.

Петер Сійярто. Фото: РБК.

Угорщина блокуватиме проведення засідань Комісії НАТО-Україна доти, "поки Україна не припинить систематичні порушення прав угорської громади". Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто після завершення першого дня міністерської зустрічі НАТО в Брюсселі, повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-службу угорського відомства.

Він заявив, що Угорщина підтримує територіальну цілісність України, але буде слідувати своїй політиці щодо захисту інтересів своєї громади на українській території. "На нас чинять сильний тиск, щоб віддати цю позицію. Якщо ми здамося, у нас не буде ніяких інших ресурсів для участі в житті угорської громади", - сказав він.

Міністр зазначив, що захист прав меншин невіддільний від питань безпеки. "Угорщина може розблокувати своє право вето, якщо українці зроблять необхідні кроки для відновлення прав угорської громади, яка проживає на їх території, що відповідає двостороннім угодам і міжнародному праву. М'яч на стороні України", - додав міністр.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...