Хіти тижня. "Не здавалися до останнього": Деталі захоплення РФ українських кораблів

Малий артилерійський катер "Нікополь" ВМС України у Чорному морі взяли на абордаж, а особовий склад не здавався до останнього. Подробиці захоплення Росією суден ВМС України розповіли джерела, повідомляють Патріоти України.

Відомо, що в бронекатер "Бердянськ" стріляли, і є поранені серед особового складу, але достовірної інформації про їх стан немає.

Нагадаємо, 25 листопада на південь від Кримського моста корабель ВМС РФ протаранив український буксир "Яни Капу", який з малими бронекатерами "Бердянськ" і "Нікополь" прямував з Одеси до Маріуполя. Окупанти не пропустили групу ВМС в Азовське море, а ввечері, коли та зібралася на зворотний курс, атакували вогнем на ураження на виході з Керченської протоки приблизно в 25 км від узбережжя Криму. Поранено шестеро моряків.

Командування ВМС заздалегідь повідомляло про рейд групи в Маріуполь. РФ стверджує, що повідомлень не було, і напад пояснюють "захистом держкордону". 26 листопада після 16:00 Рада розгляне введення воєнного стану на два місяці.

Джерело: dumskaya.net

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.