Хіти тижня. Немає розпачу кінця: У Гундяєва невтомно клянуть патріарха Варфоломія за надання автокефалії Україні

За словами заступника голови відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрея Миколи Балашова, Варфоломій «поклав кінець всесвітньому православному братству, остаточно втратив право називатися духовним лідером 250 млн православних.

Патріарх Кирило продовжує "копати" під Вселенського патріарха. Ілюстрація: ТАСС.

Через отримання Томосу про автокефалію української церкви в Російській православній церкві не вщухають різкі заяви на адресу Вселенського патріарха Варфоломія. Про це повідомляє «Коммерсант», передають Патріоти України.

Так, за словами заступника голови відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрея Миколи Балашова, Варфоломій «поклав кінець всесвітньому православному братству, остаточно втратив право називатися духовним лідером 250 млн православних християн і приєднався до розколу».

Більш того, він помолився із нібито відлученим від церкви предстоятелем УПЦ Епіфанієм і тепер сам повинен бути відлученим від церкви. У свою чергу заступник голови Синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Вахтанг Кипшидзе заявив, що УПЦ нібито не визнана жодною помісною православною церквою в світі.
Вони, мовляв, побачили, що українська церква створювалася не в результаті вільного вибору віруючих, а шляхом «закулісних ігор Фанарського патріарха і київської влади». УПЦ, за його словами, не є церквою.
«Це зібрання розкольників, і патріарх Варфоломій, поставивши себе з ними в один ряд, вчинив дію, яка підірвала довіру до Фанару в усьому православному світі», - резюмував Кипшидзе.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...