Хіти тижня. "Немає ресурсів": У Stratfor оцінили ймовірність наступу Росії на Україну

У Stratfor оцінили ймовірність повномасштабного наступу Росії на Україну і спрогнозували подальший розвиток конфлікту.

За словами Юджина Чаусовського, військового аналітика Stratfor - американської розвідувально-аналітичної компанії, вкрай малоймовірно, що Росія буде намагатися "пробити коридор" до Криму, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Сценарій сухопутного коридору в Крим або Придністров'я зараз вкрай малоймовірний. Якби Росія розглядала такий варіант, вона б здійснила його на самому початку військового конфлікту. До того ж, останнім часом ситуація стабілізувалася і тому навряд чи командування РФ піде на такий крок", - розповів Чаусовський.

За його словами, Росії знадобиться 20 000-30 000 солдатів, щоб дійти до Криму і 40 000-60 000, щоб «пробитися» в Придністров'я. Також багато що залежатиме від готовності США і НАТО в разі військового загострення прийти на допомогу Україні.

Крім того, за словами Чаусовського, надані Америкою ракетні системи Javelin не допомогли б зупинити наступ російських військ, "тому що і РФ в останні роки провела масштабну модернізацію армії".
Також, вважає він, у Росії немає планів окупувати всю Україну, адже для цього потрібно задіяти великі ресурси, які РФ зараз недоступні.

Найбільш вірогідним сценарієм розвитку ситуації на найближчі роки в Stratfor бачать "заморозку" конфлікту, за прикладом Придністров'я, Абхазії і Південної Осетії.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...