Хіти тижня. Несподіванка від Порошенка: Політолог розповів, як кандидати у президенти можуть використати воєнний стан

Введення воєнного стану позначиться на змістовній частині і риториці майбутніх кандидатів у президенти. Для багатьох з них це стало сюрпризом. Їм однозначно буде потрібно вносити зміни у свої сценарії, інакше вони не матимуть шансів. Про це розповів директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, повідомляють Патріоти України.

"Зміст виборчої кампанії, форма її ведення зміниться. І кожен з першої п’ятірки лідерів президентських перегонів – Тимошенко, Бойко та інші намагатимуться використати цю ситуацію на свою користь. Вони, вочевидь, звинувачуватимуть Порошенка в тому, що він ввів воєнний стан для підвищення своїх рейтингів, зробивши це риторикою своєї виборчої кампанії. Але рівень рейтингів кожного залежатиме від того, які корективи вони внесуть", – вважає Віталій Бала.

Водночас, зазначає експерт, формально Порошенко не впливає на президентську виборчу кампанію. Вибори мають стартувати 31 грудня. Наразі достеменно невідомі всі майбутні кандидати у президенти. Все з’ясується після їхньої реєстрації.

"Розмови про те, що Порошенко тримається за владу і можливий воєнний стан, щоб перенести вибори, були. Хоча воєнний стан введений на 30 діб, і президентські вибори повинні відбутися вчасно – 31 березня 2019 року. Але багато майбутніх кандидатів у цій ситуації не проявили себе як люди, які дбають про інтереси України. Загалом політикум показав, що безвідповідальність для них є пріоритетною", – наголосив Бала.

Джерело: 24 канал

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...