Хіти тижня. Несвяте сімейство: Путін, Шойгу, Медвєдєв, і Лавров зібралися вирішити долю Української автокефалії

Путін на нараді з членами Ради безпеки обговорив ситуацію з православною церквою в Україні 12 жовтня. Показово залучення до обговорення суто церковного питання голову військового відомства держави-агресора

12 жовтня відбулося засідання Ради безпеки Росії на чолі з президентом РФ Володимиром Путіним, інформують Патріоти України. Одним з обговорюваних питань була ситуація навколо Російської православної церкви в Україні. Про це розповів речник російського президента Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"На нараді обговорювалися питання внутрішньоросійського соціально-економічного порядку денного, зачіпалася міжнародна проблематика. Відбувся також обмін думками про становище Російської православної церкви в Україні після відомого рішення Константинопольського патріархату", - сказав він.

Нарада відбулася в Москві по завершенні робочого візиту Путіна в Могилів, де раніше в п'ятницю він разом з президентом Білорусії Олександром Лукашенко взяв участь у Форумі регіонів двох країн.

У нараді взяли участь прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, спікери обох палат парламенту Валентина Матвієнко і В'ячеслав Володін, голова адміністрації Кремля Антон Вайн, секретар Радбезу Микола Патрушев, міністри внутрішніх справ Володимир Колокольцев, закордонних справ Сергій Лавров, оборони Сергій Шойгу, директор ФСБ Олександр Бортніков , глава СЗР Сергій Наришкін, спецпредставник президента з питань природоохоронної діяльності, екології та транспорту Сергій Іванов.

У четвер синод Константинопольської церкви "підтвердив рішення про те, що він приступає до надання автокефалії церкви України", скасував грамоту 1686 року про перехід Київської митрополії під юрисдикцію Московського патріархату і заявив про відновлення ставропігії Вселенського патріарха в Києві. Також було прийнято рішення зняти анафему з глав двох неканонічних церков на Україні - Філарета з Київського патріархату і Макарія з Української автокефальної церкви. У РПЦ, а також цілий ряд помісних православних церков розглядають дані рішення як ворожі і незаконні, здатні привести до серйозного розколу всередині православ'я.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...