Хіти тижня. "Няша" - все? Поклонській висунули підозру у вчиненні військових злочинів

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів, що депутата Держдуми Росії Наталію Поклонську обвинувачують у держзраді та порушенні законів та звичаїв війни. Про це він сказав під час презентації стратегії розвитку прокуратури Криму у Києві, повідомляють Патріоти України.

"Сьогодні статусу підозрюваної згідно українського законодавства також набула Наталія Поклонська. Щодо неї складено і підписано повідомлення про підозру за те, що перебуваючи на посаді так званого прокурора Республіки Крим вона вчинила порушення законів та звичаїв війни (стаття 438 ККУ – ред.). Йдеться не тільки про статтю держзради, а й про статтю 438 – це воєнні злочини", - наголосив генпрокурор.

Луценко нагадав, що вона приймала особисту участь у забороні діяльності Меджлісу. "Епізод щодо переслідування Поклонською Олега Сенцова допрацьовується і найближчим часом буде їй пред'явлений", - додав генеральний прокурор.

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...