Хіти тижня. "Ніж у спину": Греція висловилась стосовно Азовської кризи

Україна набуває важливого регіонального союзника, бо "хамські скрепи" рівно стільки ж втрачають. Недонаддержава Путіна вміло перетоворює союзників на ворогів, а українська дипломатія вміло підбирає. Амінь!

Греція висловилася щодо Азовської кризи. Ілюстрація: РБК.

Греція виступає за відновлення безперешкодної роботи українських портів Бердянськ і Маріуполь і дотримання Україною та Росією угоди від 2003 року. Про це в інтерв’ю заявив посол Греції в Україні Георгіос Пукаміссас, передають Патріоти України.

«Ми за те, щоб була відновлена безперешкодна робота українських портів Бердянськ і Маріуполь. І дуже хотілося б, щоб Україна і Росія дотримувалися духу й букви договору про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, підписаного 2003 року», - сказав він.

Дипломат ніяк не охарактеризував дії Росії у Керченській протоці, проте заявив про повну підтримку Греції заяв верховного представника ЄС у закордонних справах і політиці безпеки Федеріки Могеріні щодо цього питання. Він також відзначив, що Греція хотіла б, щоб «ситуація в Азовському морі й Керченській протоці відповідала статтям, прописаним у договорі 2003 року».

«Ми вважаємо, що Росія повинна дотримуватися умов договору 2003 року», - сказав посол. Пукаміссас відзначив, що Грецію цікавить ситуація на північному узбережжі Азовського моря, оскільки в районі Маріуполя проживають греки. Їх налічується близько 100 тисяч.

«Ми хотіли б, щоб ці люди не відчували жодних проблем у зв'язку із труднощами в роботі порту, оскільки його неповна завантаженість спричиняє соціально-економічні проблеми. Греція виступає за те, щоб був вільний доступ до порту, щоб його робота не переривалася. Для нормальної роботи порту потрібно, щоб ніхто не створював труднощів, ні Росія, ні хтось інший. Те, що відбулося 25 листопада, — це трагедія», - відзначив він.

Зазначимо, що угода 2003 року між Україною та Росією визначає Азовське море і Керченську протоку як де-юре «внутрішні води України і Російської Федерації» без розмежування кордонів. Договір був підписаний після конфлікту між двома країнами навколо українського острова Тузла.

"Асоціації пацієнтів із психічними розладами вас не вистачає": Безугла показала свою повістку

четвер, 18 квітень 2024, 23:14

Одіозна нардепка Мар'яна Безугла продовжує виводити користувачів на емоції. Так, вона показала свою повістку. Про це народна депутатка Мар'яна Безугла написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. "Знайшла свою повістку", – написал...

"Відкрию невеличку таємницю": Кулеба заявив, що Нідерланди не єдині, хто зараз готовий купити Patriot для України

четвер, 18 квітень 2024, 22:44

Нідерланди не єдині, хто готовий просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. . «Відкрию невеличк...