Хіти тижня. "Ніж в спину" агресора: Порошенко ввів санкції проти українських банків з російським капіталом

Санкції застосовуються строком на один рік. Указ набирає чинності з дня опублікування. Забезпечення реалізації і моніторингу ефективності санкцій покладене на Кабмін і Нацбанк.

Фото: ЗМІПрезидент Петро Порошенко затвердив санкції проти чотирьох банків з російським капіталом. Відповідний указ глава держави підписав 6 березня, повідомляють Патріоти України.

Цей документ вводить в дію рішення РНБО від 1 березня "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

"Санкції у вигляді запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов’язаних з банками осіб застосовуються до ПАТ "Сбербанк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ Банк" та ПАТ "БМ Банк"", - йдеться в повідомленні.

Міністерство закордонних справ має поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав про запровадження санкцій і порушити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів.

Як відомо, 1 березня Порошенко зазначив, що обмеження відносно банків з російським капіталом дієві і їх варто продовжувати.

Того ж дня РНБО ухвалила рішення про продовження санкцій щодо українських дочірніх структур російських державних банків, термін яких закінчувався в березні цього року.

Санкції забороняють виведення капіталу на користь материнських структур, але при цьому не зачіпають розрахунки через ці банки для українців і не перешкоджають докапіталізіціі та продажу фінустанов.

Україна 23 березня 2017 року терміном на рік запровадила санкції проти всіх п'яти структур російських держбанків, які працюють в Україні: українських Сбербанку та ВТБ, "БМ Банку" ("внучки" ВТБ), Промінвестбанку ("дочки" ЗЕБ) і VS Bank ("внучки" Сбербанку).

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...