Хіти тижня. Нормандські буцання: Дипломат розповів, як на перших переговорах Путін по "фєні базарив", тиснучи на Порошенка

За словами Безсмертного, під час переговорів щодо Донбасу лідерів "норманської четвірки" відчувалося протистояння українського президента Петра Порошенка і президента РФ Володимира Путіна.

При цьому російський лідер дозволяв собі навколокримінальний сленг в спілкуванні з політиками. Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів дипломат Роман Безсмертний, який раніше був представником України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську, передають Патріоти України.

"Протистояння відчувається. Відчувається певна серйозна навіть емоція з українського боку, але є повна інфантильність з боку Путіна. Це повна відстороненість. Це можна порівняти, наприклад, з тим, що коли ви кидаєте квасолю в порожнє відро, то чуєте звук. Коли ж кидаєте вже десяту квасолину, то все вже тихо", - сказав він.

Щодо канцлера Німеччини Ангели Меркель і Франсуа Олланда, який під час роботи дипломата в Контактній групі займав пост президента Франції (зараз - Емманюель Макрон), за словами українського політика, з боку європейських лідерів були "присутні якісь емоції, менше або більше почуття обов'язку".

"А там… (розводить руками). Якісь фразеологізми, такі сентенції, що межують зі сленгом навколокримінальним на кшталт "Я эту идею Донбассу не продам", ну і багато подібного. Це свідчить про те, що влада, яка набирає тиранічного характеру в імперській державі, втрачає межу. Не знаю, чи втрачає вона страх, бо для того, щоб це відчути, треба бути на місці цих людей, але те, що вона втрачає межу, відчувається. Людина не приїхала в Париж вести переговори про війну і мир. Вона приїхала просто в Париж", - сказав український дипломат про Путіна.

Опублікував: Олег Устименко

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...