Хіти тижня. Нові дані: Яких втрат зазнала російська армія у війні проти України

Під час війни на Донбасі загинули сотні військових РФ, а загальні їх втрати майже дорівнюють кількості загиблих бійців Збройних сил України. Лише до російського Пскова за роки збройних дій привезли не менш як 200 загиблих. Такі дані оприлюднили в книзі "Росія і Україна. Дні затемнення" журналісти газети "Псковська губернія", повідомляють Патріоти України.

Вони ще з початку війни на Донбасі відкрито повідомляли про участь армії РФ у війні в Україні, Точної інформації про реальну кількість загиблих російських військових немає. Москва заявляє, що їх представників нема на Донбасі і приховує усі дані про свої сили в регіоні.

За даними журналістів, лише до Пскова привезли щонайменше дві сотні загиблих, проте, ця інформація також є строго засекречена.

"Загалом цифри будуть зовсім іншого порядку. Я не можу назвати загальну цифру загиблих російських військових, але мені здається, що вона приблизно така ж, як чисельність загиблих українських військових", – сказав головний редактор "Псковської губернії" Денис Камалягін.

Йдеться не тільки про мобілізованих військових, а й про так званих "добровольців". Російський депутат Лев Шлосберг додав, що ніхто не знає точної цифри загиблих на Донбасі росіян. "Буде зроблено все, щоб її якомога довше її не дізналися. Ця цифра може виявитися вражаючою", – сказав він.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...