Хіти тижня. Окупанти на Донбасі застосували нову тактику: Гай пояснив, чим це загрожує ООС (відео)

"Гібриди" намагаються нівелювати успіхи українських військових.

Ілюстрація: telegraf.com.ua

Російсько-терористичні війська на Донбасі шантажують Збройні Сили України обстрілами житлових кварталів. Про це заявив в ефірі ObozTV учасник АТО і відомий волонтер Мирослав Гай, повідомляють Патріоти України.

За словами волонтера, після переформатування АТО на операцію Об'єднаних сил українські військові на різних ділянках фронту почали діяти більш успішно.

"Зокрема, були захоплені нові позиції, більш вигідні тактично. ВСУ періодично звітують про стратегічні поліпшення, захоплення населених пунктів. Про успіхи Збройних Сил свідчить і кількість полонених, які були захоплені ВСУ", - зазначив він.

Як підкреслив Гай, росіяни і проросійські адміністрації намагаються ці успіхи нівелювати. "Зараз у терористичних формувань, які є на Донбасі, немає сил для повномасштабного наступу. Ця ситуація швидко зміниться, якщо Росія надасть додаткову допомогу. Поки що сил у Донецьку і Луганську не вистачає на повноцінну протидію", - розповів він.

"Вони можуть нас лише шантажувати обстрілами житлових кварталів, щоб підняти невдоволення серед населення. Щоб населення почало протестувати. Це тактика залякування, щоби всі були незадоволені нашими успішними діями", - уклав волонтер.

"Логістика запрацює саме в цей період": Коваленко розповів, як конкретно Україна може використати американську військову допомогу

середа, 24 квітень 2024, 8:30

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що завдяки американській допомозі Київ зможе стабілізувати лінію оборони, а також почати формувати резерви для контрнаступальних дій. Хоча затримка її надання негативно позначилася на ситуації на фронті, н...

$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...