Хіти тижня. Омелян розповів, чому Росія припинила затримувати судна в Азовському морі (відео)

Ситуація в портах Маріуполя і Бердянська стабільна, проте вони й надалі несуть збитки внаслідок блокади Росією Керченської протоки.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

«Реально Росія докладає всіх засобів і методів, щоб блокада продовжувалася. Більше того, ми маємо відгук цієї ситуації, коли багато судновласників, розуміючи, що термін очікування для проходження Керченською протокою є наддовгим, переорієнтовують свої судна на порти або Чорного моря, або взагалі інші напрямки. Це погано, тому що це б'є по економіці всього краю. І безумовно, це була добре продумана операція російської сторони, щоб дестабілізувати Маріуполь, Бердянськ і взагалі весь регіон», – розповів він.

На думку урядовця Москва намагається дестабілізувати українське Приазов’я, щоб прокласти суходільний коридор до анексованого Кримського півострова. «Наразі черг немає, затримок наче теж немає. Але ми розуміємо, що це все відбувається в ручному режимі. Оскільки міжнародний тиск на Росію зараз дуже високий, вони роблять вигляд, що все окей. Як тільки тиск трошки послабне або буде інше подразнення, безумовно, вони повернуться до цієї практики. Тому що їхня мета - дестабілізувати Приазов’я і, безумовно, в подальшому отримати коридор до Криму і, я думаю, продовжити свою експансію», – міркує Омелян.

За його словами, уряд докладає зусиль, аби забезпечити нормальну роботу портів, і наразі вона є стабільною. Однак міністр звертає увагу на те, що з початку російської агресії доходи і Маріуполя, і Бердянська скоротилися. «Якщо за останні декілька років вантажопотік того ж маріупольського порту впав утричі, в Бердянську теж суттєво скоротився, то це не покращує економічну ситуацію в двох цих портах», – каже він.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...