Хіти тижня. Оприлюднено фото снайпера Нацгвардії, заарештованого у справі вбивств євромайданівців на Інститутській

Підозрюваного у масовому розстрілі українців на суд прийшли підтримати близько 50 діючих бійців Нацгвардії України.

Суд начал рассмотрение апелляции на арест снайпера Дмитрия Хмеля.

Київський апеляційний суд почав розгляд апеляції на арешт Дмитра Хмеля, екс-бійця спецназу "Омега" Національної гвардії (Внутрішніх військ), підозрюваного у вбивстві активіста Євромайдану на вулиці Інститутській в Києві 20 лютого 2014 року. Про це сказав головуючий суддя Іван Рибак, передають Українські Новини, зазначають Патріоти України. Суд раніше 4 рази переносив засідання з різних причин.У п'ятницю, 21 грудня, до суду прибули 2 прокурори, 2 адвокати, і був доставлений сам підсудний.

Суд повідомив, що Хміль вже не служить у Нацгвардії, але прописаний на території військової частини в Печерському районі Києва. Наразі снайпер працює на збройовому підприємстві "Зброяр" (Київська область). У підсудного є 9-річна дитина.

На суд у п'ятницю прийшли підтримати Хмелю близько 50 діючих бійців Нацгвардії, у тому числі спеціального призначення "Омега". Прокурори попросили видалити їх із залу, оскільки працівники МВС є свідками у цій кримінальній справі.

Також прокурор Яніс Симонов повідомив, що Хміль був затриманий майже через 5 років після злочину через тривалу експертизу зброї, яка закінчилася лише 16 жовтня поточного року.

Ключове питання: Генерал США оцінив, скільки людей потрібно призвати Україні для контрнаступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:30

Американський генерал-майор у відставці та співзасновник благодійного фонду Osprey Global Solutions Ukraine Девід Грандж відповів, скільки Україна має мобілізувати людей для оборони та контрнаступу. Про це відомо з його інтерв’ю "Радіо Свободі", переда...

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...