Хіти тижня. Оскільки Будапештський меморандум не працює: Порошенко анонсував створення нових потужних ракетних систем

Сучасні системи озброєння стануть стратегічним чинником стримування російського агресора.

Петро Порошенко. Фото: Рейтерс.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна має право створити для самозахисту потужні ракетні комплекси. Таку заяву глава української держави зробив на засіданні Ради національної безпеки і оборони України в середу, 6 березня, в Києві, передають Патріоти України.

"З огляду на, що Будапештський меморандум блокується Росією, а тому не діє, а членами НАТО ми поки не стали, тому що блокувалося це аж до 2014 року, ми повинні серйозно задуматися над додатковим зміцненням оборонного потенціалу нашої держави. Я наголошую на нашому праві створювати сучасні ефективні системи озброєння для самозахисту, в тому числі і потужні ракетні комплекси", - сказав президент.

За його словами, це дозволить українській армії отримати нові можливості для ураження противника на значні дальності. Сучасні системи озброєння при цьому стануть стратегічним чинником стримування російського агресора.

"Випробування завершені. Завершено успішно", - додав глава держави. Порошенко зазначив також, що армія України підготовлена краще, ніж будь-коли, в тому числі і завдяки сучасному озброєнню, яке надійшло до ЗСУ.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...