Хіти тижня. Останній шанс Путіна: У травні вирішуватиметься доля ЄС і всієї Європи

Результат виборів у Європейський парламент, які пройдуть із 23 до 26 травня 2019 року, стане вирішальною подією для країн ЄС.

Таку думку висловив експерт із міжнародних питань, журналіст Іван Яковина, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

"Зазвичай нудний захід обіцяє цього разу стати кривавим побоїщем", — підкреслив він.

Як пояснив експерт, поділу на правих і лівих більше немає, і, з одного боку, у виборах братимуть участь сили старого ліберального порядку на чолі з Макроном [президент Франції Еммануель Макрон], а з іншого — "євроскептики, популісти і націоналісти, чиї ідеї висловлює італійська правляча коаліція".

"Результат цієї сутички визначить майбутнє Європи. Виграє табір єврооптимістів — ідеї європейської солідарності, інтеграції, толерантності отримають нове життя. Переможуть євроскептики — і вже влітку вони зможуть почати руйнування єдності континенту зсередини, прямо із залу засідань Європейського парламенту", — написав Яковина, зазначивши, що "ставки дуже високі".

Він звернув увагу на те, що на підтримку табору Макрона виступили три десятки провідних європейських інтелектуалів, "назвали те, що відбувається, битвою за цивілізацію". Їх підтримав відомий бізнесмен, філантроп Джордж Сорос, який закликав Європу прокинутися.

"У той же час на боці італійського табору виступив злий геній політичного популізму — американець Стів Беннон, який заради перемоги над ЄС навіть переїхав жити до Брюсселя", — написав Яковина.

"Чия візьме, ми дізнаємося вже досить скоро — через три місяці", — підсумував він.

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...