Хіти тижня. Оце так: На пляжах Польщі знайшли сигнальні ракети з російських підводних човнів (фото)

Теоретично сигнальні ракети не становлять загрози, однак як будь-який об'єкт військового походження можуть бути небезпечними.

Фото: rmf24.pl

Протягом кількох днів щонайменше у трьох місцях на польських пляжах знаходили сигнальні ракети з підводних човнів російського виробництва, повідомляють Патріоти України з посиланням на RMF24.

Були знайдені сигнальні ракети КСП. Їх також називають сигнальними буями і походять вони з підводного човна класу "Кіло". У польському флоті єдиним таким є підводний човен ORP Orzeł. Як запевняють моряки, ракети не могли бути випущеними з цього човна.

Військові припускають, що росіяни могли використати ракети на морському полігоні в Балтійському морі під час навчань. Відомо, що клас "Кіло" - російський підводний човен, але росіяни випускають такі судна не тільки для своїх потреб, але й для експортних цілей.

Ракети, виявлені на польських пляжах, використовуються для позначення позиції судна. Найчастіше їх використовують у випадку аварійного виходу субмарини на поверхню або у разі дотримання так званого радіомовчання, щоб позначити, наприклад, початок реалізації якогось завдання чи вправи.

У польському флоті не беруться сказати, коли були використані ракети, оскільки після вистрілювання вони тривалий час лишаються на поверхні води і можуть тижнями дрейфувати у морі.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...