Хіти тижня. Оце так: Путін і Трамп домовилися про розділ європейської країни, - ЗМІ

Адміністрація президента США Дональда Трампа дала зелене світло розділу частини території Косова в обмін на визнання держави. Так, приштинська Gazeta Ekspres із посиланням на дипломатичні джерела заявляє, що це погодили президенти США і РФ Дональд Трамп і Володимир Путін на саміті в Гельсінкі, повідомляють Патріоти України.

За інформацією видання, адміністрація Трампа, зокрема ті, хто має справу із зовнішньою політикою, погодилися, що Косово має надати територію, зокрема північні регіони, Сербії в обмін на визнання.

"Відомо, що адміністрація Дональда Трампа думає те саме, що й Росія, коли йдеться про розділ Косова", - сказано у матеріалі.

Зазначається, що зміна позиції президента США з цього питання відбулася після відставки колишнього радника з національної безпеки Герберта Макмастера та після призначення на цю посаду Джона Болтона, який, за даними газети, відомий своїм антикосовським підходом відтоді, як він був послом США в Організації Об'єднаних Націй.

"Існує ймовірність того, що обговорюватиметься обмін території. Але кінець цієї драми в тому, що Косово, те, що від нього лишилося, можна вважати провінцією Албанії", - заявило неназване джерело листа, цитованого у Приштині.

Як відомо, Євросоюз веде переговори із Сербією про вступ з 2014 року, але Брюссель наголошує, що жоден майбутній член ЄС не може мати територіальних або прикордонних суперечок.

Сербія не визнає незалежності Косово, проголошеної у 2008 році. Президент Сербії Александар Вучич раніше заявляв, що будь-яка майбутня угода з Косовим має бути результатом компромісу, ймовірно, референдуму.

"Асоціації пацієнтів із психічними розладами вас не вистачає": Безугла показала свою повістку

четвер, 18 квітень 2024, 23:14

Одіозна нардепка Мар'яна Безугла продовжує виводити користувачів на емоції. Так, вона показала свою повістку. Про це народна депутатка Мар'яна Безугла написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. "Знайшла свою повістку", – написал...

"Відкрию невеличку таємницю": Кулеба заявив, що Нідерланди не єдині, хто зараз готовий купити Patriot для України

четвер, 18 квітень 2024, 22:44

Нідерланди не єдині, хто готовий просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. . «Відкрию невеличк...