Хіти тижня. Оце так: Суд передав росіянам права на магістральний трубопровід, що проходить Україною, - нардеп

Кошти від нелегального продажу нафтопродуктів можуть піти на фінансування прокремлівських ЗМІ в Україні.

Ілюстрація: sharij.net

Верховний суд України ухвалив рішення про виведення української ділянки магістральних трубопроводів із державної власності та передання в користування російським комерційним структурам і компаніям, афільованим із лідером руху "Український вибір" Віктором Медведчуком. Про це 26 червня написав у своєму Facebook депутат Верховної Ради від "Батьківщини" Ігор Луценко, повідомляють Патріоти України.

Він посилається на ухвалу Верховного Суду від 30 травня, опубліковану в Єдиному реєстрі судових рішень. ВСУ залишив чинним рішення Господарського суду Рівненської області та Рівненського обласного апеляційного господарського суду про визначення за дочірньою структурою російської компанії "Транснефтепродукт" права власності на трубопровід протяжністю 1433 км. Це ділянка нафтопродуктопроводів Самара - Західний напрямок і Грозний - Армавір - Трудова, яка проходить територією України.

"Хто не в курсі - це той самий трубопровід, через який команда Медведчука... качає контрабандні нафтопродукти в Україну з Росії і продає їх тут через мережі автозаправок, подібних до мережі GLUSCO. Прибутки шалені, оскільки фіскальні платежі тут мінімізовуються. На ці таким чином легалізовані кошти, гроші, імовірно, фінансується діяльність проросійських ЗМІ тут, у нашій державі", - написав Луценко.

Нардеп стверджує, що юридичну підтримку Медведчук дістав в Адміністрації Президента. "Трубопровід - у державній власності, а володіння магістральними нафто- та газогонами законом закріплено виключно за державою Україна? Не проблема, коли є прикриття з боку Адміністрації Президента і контрольованих нею судів!" - ідеться у публікації.

Суди в Рівному і Верховний Суд погодилися з аргументами росіян, що трубопровід втратив магістральне значення, і після кількох перероблень його слід уважати новим об'єктом. Луценко сподівається, що держава не припинить боротьби за трубопровід.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...