Хіти тижня. Оце так: У "російського крота" знайшли таємний документ про співпрацю СБУ з Британією

У підозрюваного в державній зраді співробітника СБУ Андрія Васьковського вилучили таємний документ про співпрацю спецслужби з розвідкою Великої Британії.

Про це йдеться в рішенні Шевченківського районного суду Києва, передають Патріоти України.

Зазначається, що 15 серпня після затримання правоохоронця в його кабінеті провели обшук.

Пізніше суд за клопотанням СБУ, яке веде розслідування, наклав арешт на вилучені речі. Зокрема, йдеться про документ з грифом "Цілком таємно". Зазначається, що він "містить відомості про співпрацю Таємної розвідувальної служби Великої Британії та СБ України щодо конкретної юридичної та фізичної особи".

Крім того, з робочих місць Васьковського та його колег вилучили півтора десятка жорстких дисків та флеш-носіїв, один із яких також був під грифом "Цілком таємно".

Також суд наклав арешт на записник та смартфон Meizu L 681H.

У серпні 2018 року СБУ повідомила, що виявила у своїх лавах російського агента. 18 серпня його арештували. Адвокат Валентин Рибін підтвердив, що йдеться про капітана СБУ Андрія Васьковського.

У матеріалах справи зазначається, що працівник контррозвідки з кінця 2016 року нібито вступив у злочинну змову з представником російської ФСБ. Васьковський, за словами слідства, планував передавати росіянину відомості, "які стосуються діяльності СБ України і становлять державну таємницю та службову інформацію".

Водночас, захисник підозрюваного у коментарі УП сказав, що "за фактом катувань та незаконного затримання Васьковського порушене кримінальне провадження". "Батьки вже місяць не можуть побачити сина, слідчий не дає побачення", – стверджує Рибін.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...