Хіти тижня. Озвучено невтішний прогноз щодо ситуації в Азовському морі (відео)

Після інциденту із захопленням Росією українських кораблів РФ збирається остаточно перекрити доступ Україні в Азовське море. Для Кремля це черговий етап гібридної війни.

Про це у ефірі ObozTV заявив військовий експерт Михайло Жирохов, передають Патріоти України.

Він наголосив, що економічні збитки України від втрати судноплавства у Бердянську та Маріуполі будуть колосальними.

"Все, що ми могли зробити — ми зробили. Решта залежить тільки від реакції наших західних союзників. Тобто самостійно Україна не може вирішити це питання", — додав Жирохов.

Він пояснив, що США цілком можуть допомогти Україні необхідною зброєю для оборони узбережжя Азовського моря, якщо в Америці буде відповідна політична воля для цього. Але додав, що ввезені Росією в анексований Крим берегові ракетні комплекси "Бал" перекривають своєю дальністю все Чорне море і можуть завдати удару по будь-якій цілі аж до Босфору. А особливих причин для обстрілу кораблів США або НАТО Росії не потрібно.потрібно.

"Після інциденту у Чорному морі з нашими катерами щось говорити про адекватність російського військово-політичного керівництва марно", — резюмував експерт.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...