Хіти тижня. Паніка у стані "без п'яти хвилин" розкольників? Митрополит Онуфрій терміново зібрався до Порошенка

Ігри "недонадімперії" штовхають РПЦ до "розколу" з дуже плачевними наслідками для себе в Православному світі. І першою приречена піти "під ніж" креатура Московської патріархії в Україні. І в УПЦ-МП це добре усвідомлюють.

У Онуфрія мріють повернути Порошенка на "шлях істини"? Ілюстрація: РБК.

Представники УПЦ Московського патріархату захотіли зустрітися з президентом Петром Порошенком. Цю інформацію підтвердив журналістам митрополит Олександр (Драбинко), посилаючись на відповідне рішення канцелярії Київської митрополії, передають Патріоти України.

В анонсі, опублікованому митрополією, сказано, що зустріч з главою держави пройде в актовому залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у вівторок, 13 листопада, о 14.00. «Участь всіх єпархіальних і вікарних архієреїв Української православної церкви Московського патріархату є обов'язковою», - йдеться в повідомленні.
Разом з тим митрополит Олександр не зміг підтвердити, чи буде присутній на офіційній зустрічі з президентом митрополит Онуфрій. У канцелярії Київської митрополії відмовилися коментувати інформацію про заплановану зустріч. Журналісти також звернулися за роз'ясненнями до Адміністрації президента, але у відомстві теж не змогли офіційно підтвердити або спростувати цей захід.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...