Хіти тижня. "Патріарх" російської політики відкрито назвав Кремль винним у загибелі жертв рейсу MH17

Однак, Григорій Явлінський певну частину відповідальності покаладає на Європу.

Винною у катастрофі малазійського Boieng є кремлівська влада. Фото: 5 канал

Винною у катастрофі малазійського Boieng є кремлівська влада, яка також відповідальна за військову агресією Росії проти України. Так вважає відомий російський політик Григорій Явлінський, зазначають Патріоти України.

Про це він написав на власному сайті. Явлінський зауважив, що катастрофа рейсу MH17 стала наслідком війни на сході України, яку спровокувала Росія.

"Відповідальність за збитий літак несуть саме ті, хто розв'язав гібридну криваву кримінальну війну, хто спонсорує, озброює і підтримує бойовиків. І рішення про використання в цій війні зенітних ракетних комплексів було прийнято в Росії – як частина бойових дій. І так, цю війну почала російська влада. Кремль досі намагається використовувати кривавий Донбас як засіб впливу на Україну. Загибель 298 пасажирів малайзійського літака і є наслідок усього цього", – написав політик.

Однак, певну частину відповідальності Явлінський кладе на Європу. Адже там знали про наявність російських зенітно-ракетних комплексів на Донбасі, і все ж дозволили польоти пасажирських літаків над потенційно небезпечним районом.

"Відомо, що німецька розвідка знала про наявність установок "Бук" на театрі військових дій. Однак в Європі, не знаючи, як протистояти Росії і кваліфікувати військове вторгнення на територію сусідньої держави, розгубилися і промовчали. В результаті не було забезпечено закриття повітряного простору над районом бойових дій", - зазначив Явлінський.

Опублікував: Інна Мартинчук

Можуть бути встановлені на F-16 чи навіть радянські літаки: Британія вперше передасть Україні високоточні авіабомби з лазерним наведенням

середа, 24 квітень 2024, 13:19

Великобританія передасть Україні бомби з лазерним наведенням Paveway IV у рамках останнього пакету військової допомоги. Про це пише The Тelegraph, передають Патріоти України. Бомби можуть бути встановлені або на американські винищувачі F-16, які мають ...

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...