Хіти тижня. Передвиборча корупція на мільярди гривень, допитуються тисячі осіб: СБУ оприлюднила компромат на Тимошенко

Йдеться про скупку "душ" через армію вербувальників чисельністю близько 700 тисяч "бійців".

Фінансування, виявлене Службою безпеки України, так званої виборчої піраміди складає майже $ 82 млн. Про це повідомив заступник глави СБУ Віктор Кононенко, , зазначають Патріоти України.

"Встановили 49 організаторів цієї діяльності. Цими особами було залучено, за нашими підрахунками, понад 686 тис. громадян України до цієї діяльності. Кожен з них повинен був привести на виборчу дільницю по 10 осіб, які повинні були проголосувати за конкретного кандидата в президенти .. . Вартість цього проекту становить понад 2,22 млрд грн або близько $ 82 млн", - сказав Кононенко в ефірі телеканалу "Інтер" в п'ятницю.

За його словами, кошти можуть мати як внутрішнє, так і зовнішнє походження. "У нашому випадку це "брудна готівка" легалізована незаконним шляхом", - пояснив він.

Кононенко розповів, що слідчі дії тривають.

"Ми тільки на цьому тижні виписали 5 тис. повісток для свідків. Їх буде набагато більше. Коли будуть закінчені слідчі, дії буде і результат", - пояснив він.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...