Хіти тижня. "Перейдете на дрова": Захарова б'ється в істериці через заяву ЄС про блокування "Північного потоку-2"

У МЗС Росії заявили, що в разі блокування будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" Європа буде змушена перейти на дрова. Про це на брифінгу в Москві сказала офіційний речник відомства Марія Захарова, коментуючи резолюцію Європейського парламенту щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2", повідомляють Патріоти України.

."Ми не вперше зустрічаємося з блокуванням енергетичних проектів, мирних, вигідних, перспективних, з боку європейських політиків. Ви ж прекрасно розумієте, що багато хто з них, які видають себе за виразників думки людей і обивателів, просто утримуються певними лобістськими групами, а інколи просто спеціальними структурами", - сказала Захарова.

За її словами, виступати проти енергетичного співробітництва, диверсифікації його, надання енергетичній взаємодії "сучасного характеру - це безумство для Європи, яка потребує енергоносіїв".

Захарова заявила, що це велике питання - що хотіли сказати цією резолюцією депутати Європарламенту.

"Якщо вони розраховують на глобальне потепління, то це гарна перспективна історія, питання лише в термінах. Якщо вони не розраховують на глобальне потепління, то на що ж вони розраховують? У певних країнах закриваються АЕС, при цьому від російського газу закликають відмовитися, на дрова переходитимуть? За дровами також відомо, куди треба ходити і куди треба їздити", - сказала Захарова.

"Чиї інтереси виражають ці люди? Якщо вони заявляють, що виражають інтереси обивателя, то це брехня. Обивателю потрібне тепло і щоб це тепло було надано за оптимальні гроші", - сказала Захарова. За її словами, співпраця в сфері енергетики між Москвою і європейськими державами не переривалася, незважаючи на жодні політичні кризи.

"І це не заява російської сторони, це те, що фіксують європейці, європейські підприємці: тепло приходило до них щозими без будь-яких умов. А хто весь час, так би мовити, псував цю атмосферу? Це були, на жаль, українські політичні діячі, за якими стояли, зокрема, їх американські куратори», - зазначила Захарова. За її словами, Вашингтон «щоразу займався шантажем щодо проблематики енергетичної взаємодії".

"Видаючи це за нібито тиск Росії на Україну, а насправді просто займаючись безпосередньо спробами зіпсувати ті найпрекрасніші енергетичні зв'язки, які впродовж десятиліть були у Росії з Європою", - сказала Захарова.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...