Хіти тижня. Перевіряти всіх, особливо прибулих з РФ: Порошенко ввів у дію важливе рішення РНБО

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Петро Порошенко. Фото:Еспресо.TV

Президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз національній безпеці у сфері міграційної політики». Про це повідомляє прес-служба глави держави, інформують Патріоти України.

У зв'язку з цим Кабінету міністрів України доручено забезпечити в місячний термін розробку і внесення на розгляд Парламенту ряд проектів законів України. Зокрема, Уряду доручено підготувати зміни до Законів України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» та «Про прикордонний контроль» про введення відносно іноземців, перш за все громадян Російської Федерації, і осіб без громадянства, вихідців з держав міграційного ризику, механізму попередньої перевірки підстав для в'їзду в Україну з використанням електронного повідомлення про намір відвідати Україну, а також визначення повноважень державних органів щодо здійснення такої перевірки.

"Кабміну доручено підготувати зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів, сприяння в наданні інших послуг, а також за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні", - сказано в повідомленні.

Крім того, уряд має забезпечити поліпшення механізму координації реалізації державної політики в сфері інтегрованого управління кордонами, передбачивши, зокрема заходи щодо забезпечення належного функціонування чотирирівневої системи контролю за в'їздом та перебуванням в Україні іноземців та осіб без громадянства, дозволу відповідних процедур і механізму взаємного доступу до інформаційних систем уповноважених державних органів.

Згідно з рішенням РНБО, яке ввів у дію Порошенко, повинен бути підготовлений і затверджений у двомісячний термін порядок реєстрації іноземців, осіб без громадянства та їх паспортних документів у пунктах пропуску через державний кордон України, а також внесення відомостей про іноземців або осіб без громадянства, їх паспортних даних до відповідного реєстру; порядок інформаційної взаємодії суб'єктів національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства, в тому числі щодо здійснення верифікації та ідентифікації особистості; порядок заповнення та використання імміграційної картки, зокрема при перевірці підстав для в'їзду в Україну, продовження терміну перебування іноземців та осіб без громадянства на її території.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...