Хіти тижня. Перша реакція РПЦ на створення в Україні помісної православної церкви

У РПЦ заявили, що Українська православна церква Московського патріархату не припинятиме своєї діяльності і після створення в Україні єдиної автокефальної помісної православної церкви.

Про це повідомив прес-секретар патріарха Московського і всієї Русі Кирила священик Олександр Волков, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Так, в РПЦ переконані, що "канонічне православ’я" в Україні нібито "змінилось ще більше". "Російська православна церква молиться в усій своїй повноті за всебічне зміцнення Української православної церкви під керівництвом Онуфрія", – стверджують там.

Представник Кирила наголосив, що Українська православна церква не припинить свою роботу в Україні. При цьому Волков вважає, що в церковному житті України після Об’єднавчого собору "нічого не змінилося".

Час смажити яєчню з "путінських яєць": Євросоюз вже підготував механізм надання Україні заморожених активів РФ – ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 9:33

За кілька місяців Україна зможе покращити свої фінанси за рахунок ворога. Європейський Союз підготував пропозиції, згідно з якими Україна почне отримувати прибутки від заморожених російських активів вже у липні, повідомляє Bloomberg із посиланням на пр...

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...