Хіти тижня. Перший пішов: Заслужений ветеран російсько-української війни зняв свою кандидатуру з президентських перегонів на користь Порошенка

Провокаторів Сергій Кривонос закликав не трактувати зняття його кандидатури як "проплачену маніпуляцію".

Сергій Кривонос. Фото: соцмережі.

Заступник командувача Сил Спеціальних Операцій Сергій Кривонос зняв свою кандидатуру на майбутніх виборах на користь діючого президента України Петра Порошенка. Про своє рішення у середу, 6 березня, він повідомив на сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Вважаю сьогодні в тих умовах, в яких перебуває держава, недоцільною зміну Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України", – написав Кривонос. Причиною, за словами військового, стала війна і ймовірність відкритої агресії з боку Російської Федерації. Провокаторів Кривонос закликав не трактувати зняття його кандидатури як "проплачену маніпуляцію".

"Головним мотивом мого походу на пост президента як діючого військового, заступника командувача ССО ЗС України було те, що я не згоден з тією системою і ситуацією, що утворилася в секторі безпеки і оборони України. Я вважав за необхідне говорити про те, що всілякими способами намагалися приховати "паркетні генерали", адже впевнений, що тільки правда і єдність дозволить нашій державі перемогти", – поділився він.

"Я не маю морального права дозволити собі бути дешевим популістом і забивати людям голову порожніми обіцянками, як це роблять деякі інші кандидати. Я виважено оцінюю кожен свій крок", – додав Кривонос.

Він також розповів про робочий візит у рамках президентської кампанії в США, де обговорювалися ключові питання щодо подальших кроків з розвитку сектора безпеки і оборони країни, і запевнив, що продовжить боротьбу за успішний розвиток України.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...