Хіти тижня. Платить Москва: Церква ще однієї країни закликала Константинополь не давати Україні томос

Білоруська православна церква закликала патріарха Константинопольського Варфоломія призупинити процес надання українській церкві автокефалії. Про це сказав глава БПЦ митрополит Мінський і Заславський Павло на прес-конференції в п'ятницю у Мінську, повідомляють Патріоти України.

"Наша заява складена таким чином, щоб закликати і патріарха Варфоломія, і Синод Константинопольської церкви переосмислити прийняті рішення і зробити все можливе, щоб дезавуювати або відкликати, зупинити цей процес, який сьогодні набирає чітких форм церковного розколу всього світового православ'я", - заявив Павло.

Він підкреслив, що розкол може стати найстрашнішою подією. "Щоб якось протверезити гарячі голови, було ухвалене рішення призупинити наше служіння з єпископатом Константинопольським, призупинити нашу участь у всіх заходах, де головують представники Константинополя", - продовжив екзарх. При цьому він зазначив, що "це ще не розрив". "Це заклик, спроба звернутися до патріарха Варфоломія призупинити це діяння, що може призвести до розколу", - сказав митрополит Павло.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...