Хіти тижня. Поки росіяни мучаться над Су-57, США створюють винищувач шостого покоління: Бойова машина являтиме собою робота зі штучним інтелектом, з легкістю громитиме ППО РФ та Китаю

Розробники літака, котрий отримав назву PCA, назвали приблизну ціну зброї недалекого майбутнього, та коли вона постане перед замовником.

У США назвали приблизну ціну винищувача шостого покоління PCA

Найімовірніше перші зразки з'являться вже в 2030 році. Крім того, винищувач-робот зможе управляти групою ударних і розвідувальних безпілотників. Літак зможе долати всі типи перспективних ППО Росії і Китаю. Також він буде здатним наносити удари на відстані понад 1000 кілометрів новітніми гіперзвуковими ракетами, зазначають Патріоти України.

Ціна нового літака в три рази вище за найкращий на сьогодні винищувач - F-35, пише Defence News з посиланням на доповідь комітету Конгресу США по бюджету. У документі наводиться майбутнє американської фронтової авіації. Нинішній авіапарк: штурмовики А-10, винищувачі F-15, F-16, і навіть F-22 - відправляться у відставку. На зміну прийдуть три літаки: F-35, PCA і легкий штурмовик для виконання нескладних завдань.

- PCA матиме більшу дальність і корисне навантаження, ніж F-22, а також поліпшені можливості скритності і датчиків. Ці характеристики допоможуть йому успішно працювати в зоні дії засобів ППО, зокрема Китаю, Росії та інші потенційні противників, котрі ті зможуть мати в майбутньому, - розповіли в Конгресі.

У наступному десятилітті уряд США має намір щорічно витрачати на закупівлі нових літаків по 15 мільярдів доларів. Піка ($ 23 млрд на рік) держзакупівлі досягнуть в 2033 році, коли разом з F-35 буде поставлятися і PCA. У ЗМІ США, які посилаються на представників програми PCA, йдеться про те, що приблизна вартість одного винищувача 6-го покоління складе близько 300 млн доларів. Це приблизно втричі дорожче, ніж винищувач F-35A.

Відзначається, що левова частка вартості PCA - його електронна начинка, в тому числі і система управління озброєннями. Крім того, винищувач шостого покоління американці планують оснастити гіперзвуковими ракетами.

У пеклі гості: ЗСУ "денацифікували" російського окупанта з дев'ятьма судимостями

вівторок, 16 квітень 2024, 8:43

Українські воїни ліквідували чергового російського окупанта із Володимирської області РФ. Загарбник на прізвисько "Лямба" дивом вижив під час удару HIMARS по російських окупантах на полігоні в Трудовському, де РФ зазнала значних втрат, але висновків н...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 16 квітня

вівторок, 16 квітень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно склали: