Хіти тижня. Поляки перейшли до відкритих погроз: "Північний потік-2" може призвести до великої війни", - прем’єр-міністр Моравецький

Політик вважає, що після запуску цього газогіну Москва позбудеться важливого фактору стримування від повномасштабного нападу на Україну

Заява прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького занепокоїла суспільство. Моравецький стверджує, що "Північний потік-2" створює нову непотрібну напругу та може призвести до великої війни, повідомляють “Патріоти України”.

На думку Моравецького Україна сьогодні відносно безпечна, оскільки вона продовжує контролюювати газові маршрути до Центральної Європи.

В результаті, коли такий газопровід створять, більш ймовірним буде очікувати спалах великої російсько-української війни.

Моравецький звернув увагу на інтерконектори та термінали зрідженого газу. Він вважає, що в Європи є достатньо можливостей для забезпечення попиту на імпортний газ у розмірі 180 мільярдів кубометрів на рік.

Прем’єр Польщі заявив наступне: - "коротко кажучи: Північний потік-2 є непотрібним, шкідливим, і він розділює західну спільноту".

Нагадаємо про наміри Польщі. Вона хоче, аби поширювались санкції США, особливо на будівництво газопроводу "Північний потік-2" між Росією та Німеччиною.

У цій ситуації є супротивники проекту "Північний потік-2". Це такі країни як Польща, ряд країн Балтії, Данія. Вони вважають, що він вплине на залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає в середньому третини об’ємів газі до ЄС.

Опублікував: Тетяна Сокот

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...