Хіти тижня. Політичне і військове самогуство: Земан несподівано висловився про Путіна

Атака на країни Балтії стала б політичним і військовим самогубством. Про це заявив президент Чехії Мілош Земан у інтерв'ю російському телеканалу НТВ, повідомляють Патріоти України.

Земан не вірить в можливість військового конфлікту між РФ і НАТО. "Я не вірю, що може статися військова атака на балтійські країни. Це було б політичним і навіть військовим самогубством", - заявив президент Чехії.

Він вважає, що Євросоюзу бракує таких лідерів, як у Росії, Китаю чи США. "Росія, без сумніву, має сильного лідера. Китай має сильного лідера, Америка має сильного лідера. Знайдіть мені, будь ласка, сильного лідера на рівні Євросоюзу. Дивлюся ліворуч, дивлюся праворуч, дивлюся вперед, дивлюся назад - сильного лідера просто не видно", - зазначив Земан.

Він вчергове повторив, що вважає антиросійські санкції марними. "Санкції нічому не допомагають, а, навпаки, завдають шкоди з економічної і політичної точки зору не одній, а обом сторонам", - зазначив голова Чеської Республіки.

Він дав зрозуміти, що скасуванню санкцій ЄС щодо Росії могла б допомогти, наприклад, Італія або "Вишеградська четвірка". За його словами, за допомогою супутникових знімків необхідно перевірити обставини недавнього російсько-українського конфлікту в Керченській протоці.

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...