Хіти тижня. Польські прикордонники розповіли про причини, через які українці не можуть потрапити до сусідньої країни

Польські прикордонники за перше півріччя 2018 роки не пропустили на територію своєї країни майже 25 тисяч українців.

Це на 43% більше, ніж протягом аналогічного періоду 2017 року. «Рішення про відмову на в'їзд на територію Польщі в першому півріччі 2018 року одержали в цілому 24 тис. 902 громадянина України, зокрема на кордоні з Україною - 24 тис. 649 осіб», - йдеться в повідомленні польських прикордонників,передають Патріоти України.
Головна причина зупинки на кордоні - відсутність належних документів, які повинні обґрунтувати мету в'їзду та умови перебування в Польщі. Таких випадків було близько 10 тисяч. Решта 15 тисяч припадають на різного виду порушення: недотримання паспортного контролю, влаштування на роботу без дозволу, приводи в поліцію, інше.
В цілому ж, за оцінкою Міністерства праці, сім'ї та соціальної політики, в Польщі працюють 1,5 мільйона іноземців з третіх країн. Понад 430 тисяч з них застраховані і платять внески до відповідного фонду.
Опублікував: Олег Устименко

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...