Хіти тижня. Помста Кремля? - ПАРЄ вдарила по Україні

У понеділок, 21 січня, Україна втратила частину місць в регламентному комітеті ПАРЄ, який працює над зняттям санкцій з Росії, в результаті зміни правил формування комітетів.

Дискусія була закритою, повідомляє глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.
«Це здається дрібною помстою за принципову позицію українців щодо зміни регламенту на догоду РФ», - сказав він.
Відомо, що відтепер з питань обрання суддів ЄСПЛ не може бути більше двох представників кожної з держав-членів. Раніше склад судів формувався за пропозиціями політичних груп. Таким чином в регламентному комітеті були присутні четверо українців - Володимир Ар'єв, Владислав Голуб, Юлія Льовочкіна і Сергій Кіраль.
«Було вирішено просто обнулити список, зараз у нас нуль місць в регламентному комітеті, і групи повинні висувати нових кандидатів», - додав нардеп.

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...