Хіти тижня. Помста кремлівського карлика, або Український слід у Венесуелі

Президент Росії Володимир Путін підтримує диктаторський режим у Венесуелі з помсти американському колезі Дональду Трампу за підтримку України, країн Балтії та Грузії.

Ніколас Мадуро і Володимир Путін

Таку думку висловив оглядач газети The Wall Street Journal Мері О'Грейді, уточнивши, що російському лідерові наплювати на благополуччя венесуельців, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Якщо дивитися з Західної півкулі, то дії Володимира Путіна у Венесуелі виглядають як свого роду відповідь на підтримку Сполученими Штатами країн Балтії, України, Грузії. Якщо Вашингтон має вплив на задньому дворі Путіна, то і Путіну необхідно продемонструвати свій вплив у нас на задньому дворі", – зазначив він.

За словами журналіста, в цю картину вписується відновлення близьких відносин з Кубою, що трапилося близько десяти років тому, а також продаж зброї екс-президенту Венесуели Уго Чавесу. "Це завдання-мінімум. Завдання-максимум полягає в створенні нестабільності у Латинській Америці. Досить подивитися, що відбувається у Венесуелі, досить подивитися на зневірених людей, які переходять кордон з Колумбією. Мільйони біженців створюють величезні проблеми в сусідніх країнах. Путіна абсолютно не турбує благополуччя венесуельців", – додав О'Грейді.

Обозреватель наголосив, що президент РФ непохитно підтримує союзного диктатора, який довів країну до останньої межі.

"Росія та Куба – вмілі пропагандисти, які звинувачують у всьому імперіалістичну Америку, яка пригнічує незгодних. Поведінка Росії, яка намагається допомогти вижити диктатору, позбавив людей продовольства, води (в Каракасі практично не діє водопровід), електрики, неможливо виправдати", – сказав журналіст.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...