Хіти тижня. Попереду арешт закордонних активів? - США спростували заяву голови КС України про правильність скандального рішення, посилаючись на "американський досвід"

Голова Конституційного суду України Станіслав Шевчук, прокоментувавши скасування статті КК щодо відповідальності за незаконне збагачення посилом, що "у США також немає цієї статті", отримав відповідь.

Сполучені Штати мають юридичні інструменти для боротьби з корупцією та незаконним збагаченням. Про це заявив прес-аташе посольства США в Україні Рей Кастілло, передають Патріоти України з посиланням на УП.

"США ратифікували конвенцію ООН проти корупції 30 жовтня 2006 року. І ми рішуче підтримуємо цілі конвенції і інструментарій, які вона надає", - розповів прес-аташе посольства США.

Рей Кастілло наголосив, що Сполучені Штати визнають незаконне збагачення. "Ми використовуємо свідчення про незаконне збагачення як докази у наших кримінальних справах. І ми використовуємо незаконне збагачення як підставу для зняття корумпованих офіційних осіб з їхніх посад. Уряд США на усіх рівнях використовує цілу низку статутних документів, щоб боротися з корупцією і руйнівною атмосферою, яку вона породжує", - наголосив Кастілло.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...