Хіти тижня. "Попри ворожий обстріл та смертельну небезпеку. Під самим носом окупантів підняли український прапор": Сили спецоперацій ЗСУ відбили черговий населений пункт на Донбасі (відео)

Запорукою успіху стало ретельна, довготривала підготовка операції, мужність та професіоналізм загону спецпризначенців, а також військ прикриття. І все це на стратегічно важливому напрямку.

Населений пункт Розсадки на Світлодарській дузі повернуто під контроль України.

"Сили спецоперацій під прикриттям підрозділів 72-ї бригади та у взаємодії з саперами провели перевірку та зачистку населеного пункту Розсадки. Попри ворожий обстріл та смертельну небезпеку, бійці ССО під самим носом окупантів підняли український прапор", - йдеться у повідомленні від 24 листопада прес-центру штабу Операції обєднаних сил, зазначають Патріоти України. За даними штабу, спецпризначенці готувалися до проведення операції понад місяць.

"У період кривавих боїв за Дебальцеве поруч із Розсадками проходив один з маршрутів, по якому захисникам України підвозили провізію, медикаменти та боєприпаси. Населений пункт раніше вже зачищали бійці ЗСУ, проте через складність забезпечення та близькість позицій ворога обладнати там повноцінні позиції поки неможливо. Розсадки були під нашим вогневим контролем, хоч і перебували у "сірій зоні", - повідомили у штабі ООС.

Населений пункт Розсадки на Світлодарській дузі повернуто під контроль України.

"Останнім часом бойовики проробили в селище "дорогу життя" та вели з села обстріли, а за день до зачистки використали в районі Розсадок протитанкові керовані ракети (ПТКР). Щоб унеможливити дії окупантів та виключити перебування там бойовиків, селище зачистили саме бійці ССО", - зазначили у штабі.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...