Хіти тижня. Популярний український канал змінив керівництво: Розкрито зв'язок з кумом Путіна (фото)

Новий генпродюсер телеканалу "112 Україна", якого призначили після зміни власника, пов'язаний з кумом президента Росії Віктором Медедчуком, повідомляють Патріоти України з посиланням на розслідування програми "Схеми".

Так, у квітні року 2018 99% власності каналу стали належати швейцарській фірмі АТ "Плірофорієс АГ". Нею володіє громадянин Німеччини Едуард Катц.

"Зате на справжнього власника вказує новий менеджмент, який прийшов на канал цього літа і має тісні зв'язки з політичною силою Віктора Медведчука", - зазначають журналісти.

Відзначається, що Катц проживає в маленькому селищі Кюнцелль в центральній частині Німеччини. За інформацією журналістів, у його сім'ї є тільки один бізнес - фірма Exclusive Cars Katz, що продає старі автомобілі. Зараз на її сайті представлені 13 автомобілів середньою вартістю в 40 тис. доларів.

"Важко уявити, як з цього бізнесу можна було б придбати український телеканал... Про стиль життя німецького подружжя можна скласти уявлення по їхніх публікаціях в соцмережах", - йдеться в розслідуванні.

Сам Катц перестав відповідати на дзвінки та повідомлення журналістів з приводу його угоди. У той же час, видання стверджує, що знайшло "конкретні свідчення, які вказують на зв'язок телеканалу "112 Україна" з лідером проросійської організації "Український вибір" Віктором Медведчуком.


Йдеться про нового генерального продюсера, 30-річного Артема Марчевського. Телеканал повідомив про його призначення на початку червня. Марчевський в 2015 році балотувався до Київської міськради від партії "Право народу". Очолював її Віктор Чорний. Він претендував на посаду міського голови.

"Публікації і фотографії групи в мережі Facebook партії "Право народу", яку досі адмініструє сам Віктор Чорний, натякають на те, хто є справжнім політичним лідером для цієї сили", - пишуть журналісти.

Відзначається, що Чорний у 2013 році від імені "Українського вибору", очолюваного Медведчуком, висловлювався про необхідність референдуму щодо підтримки вступу України в тогочасний Митний союз під егідою Росії.

Крім того, Чорний - віце-президент Федерації бойового самбо в Україні. Її почесним президентом є кум Володимира Путіна.

Чорний також очолює "Детективне охоронне агентство "Шторм". За даними видання, саме на цю фірму зареєстровані автомобілі, якими користуються охоронці Віктора Медведчука. Новий генпродюсер свій зв'язок з ним коментувати не став.

При цьому журналісти вказують, що в "Українському виборі" проігнорували прохання прокоментувати інформацію про зв'язок Медведчука з телеканалом. Сам політик публічно відкинув свою зв'язок з "112 Україна".

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...