Хіти тижня. Посол України у Канаді втрапив у гучний скандал з Кримом - біглий юрист Януковича виклав компромат

Перший заступник глави Адміністрації Президента часів Януковича, творець сумнозвісних законів, користуючись російською базою даних системно зливає сумнівні оборудки своїх ідеологічних та особистих ворогів

Сумнозвісний Андрій Портнов, котрий перебуває у "московській екзилі" представив документи, які начебто є доказом того, що Посол України в Канаді Андрій Шевченко продав росіянину землю в анексованому Криму, зазначають Патріоти України.

Український дипломат начебто вирішив продати землю у Криму і діяв всупереч українського законодавства. Вся процедура наче пройшла у відповідності до російського законодавства, яке незаконно діє на півострові, а пан Шевченко намагався приховати угоду, за яку йому тепер світить кримінальна відповідальність, стверджує утікач.

«17 листопада 2017 року, коли в зоні бойових дій продовжували гинути українські громадяни, в окупованому Криму сталася незвичайна угода купівлі-продажу 20 000 кв.м. землі. Продавцем виступив Андрій Шевченко - український патріот і призначений Порошенко Посол України в Канаді, а покупцем - хлопець з російського Башкортостану», - заявив юрист Януковича.

Портнов підкреслив, що у документах зазначено, що Андрій Шевченко, діє на підставі дипломатичного паспорта і «продає ділянку за адресою - Російська Федерація, Республіка Крим, Сакський район».

«Яскравою тезою є і пункт договору, що дружина Посла Анна Гомонай дала свою згоду на продаж цієї землі відповідно до Сімейного кодексу Російської Федерації», - пише Портнов.

За землю Андрій Шевченко начебто отримав 4,7 млн російських рублів, що еквівалентно $78 000.

«Він вніс всі кадастрові платежі та заборгованості, чим вчинив пряме і непряме визнання російської юрисдикції і російських органів на українській території, тобто вчинив державну зраду», - заявив Портнов.

За словами прислужника злочинного режиму, щоб приховати угоду посол виписав на її укладення довіреність у підлеглого собі ж консула в Канаді. В результаті у декларації українського посла про відповідне збагачення нічого не йдеться. Підсумовуючи Портнов пише, що звернеться у правоохоронні органи з метою добитися звільнення Шевченка, конфіскації всього його майна та притягнення до відповідальності.

Трохи згодом Андрій Шевченко визнав, що з батьком придбав ділянку землі у Сакському районі 10 років тому, і дав відповідь по суті справи.

Ключове питання: Генерал США оцінив, скільки людей потрібно призвати Україні для контрнаступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:30

Американський генерал-майор у відставці та співзасновник благодійного фонду Osprey Global Solutions Ukraine Девід Грандж відповів, скільки Україна має мобілізувати людей для оборони та контрнаступу. Про це відомо з його інтерв’ю "Радіо Свободі", переда...

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...