Хіти тижня. Про людину з "фонду Путіна", про яку говорив організатор вбивства російського журналіста (фото)

Підозрюваний в організації вбивства російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман на засіданні в Шевченківському райсуді Києва назвав В'ячеслава Пивоварника, як людину, яка «в приватному фонді Путіна відповідає за Україну і теракти».

В'ячеслав Пивоварник

«Я його знав, ще коли жив в Україні. Контакт в Кремлі - Пивоварник», - зазначив Герман. Журналісти видання The Bell дізнавались, хто такий Пивоварник, і як він пов'язаний з Росією, передають Патріоти України.
В системі «СПАРК-Інтерфакс» є дані про В'ячеслава Олександровича Пивоварника - людина з такими ПІБ керувала або володіла частками в п'яти українських юридичних особах, в тому числі - 50% ТОВ «Громадська служба безпеки України», співзасновником якого виступає також Сергій Яремович Дєєв. Повний тезка останнього фігурує в ЗМІ як діяч українського старообрядництва і називається експертом російського Фонду національної і міжнародної безпеки.
За даними СПАРК, цей фонд очолював колишній радянський генерал-спецпропагандист Леонід Шершнев (помер в кінці 2014 року). Він же виступав засновником націоналістичного фонду «Росіяни» і «Центру допомоги співвітчизникам з Новоросії та України».

У соцмережі «Однокласники» є профіль В'ячеслава Пивоварника 1984 року народження. Він навчався в Ужгородському державному інституті інформатики і Київському політехнічному інституті. У друзях у Пивоварника - Борис Герман.

Біографія Пивоварника описана на сайті Seminars.management.com.ua, де він названий керуючим партнером компанії TALENTKAPITAL. ТОВ «Теленткапітал» є в числі заснованих Пивоварником в СПАРК. У 2009-2010 роках компанія займалася бізнес-тренінгами в Києві. Там також вказано профіль Пивоварника в LinkedIn, але він вже видалений. Вилучений і профіль Пивоварника у «ВКонтакте», але в кеші агрегаторів даних з соцмереж видно, що останнім місцем проживання в акаунті було вказано Санкт-Петербург.

У 2012-2016 роках В'ячеслав Пивоварник був гендиректором українського ТОВ «Рускон-Україна». Власником ТОВ значиться іноземна компанія «Енервi трейд сервiсіз ЛТД». У реєстрі британських компаній є компанія NRV TRADE SERVICES LTD., директором якої зазначений Борис Герман.

«Рускон-Україна» - СП з російським оператором контейнерних перевезень «Рускон», говориться в новині на сайті останнього. В якості контакту там вказано ящик електронної пошти «s.pyvovarnyk@ruscon-ukraine.com.ua». Власник «Рускон» - бізнесмен, колишній депутат Держдуми Сергій Шишкар. РБК називав його соратником, а видання The Insider - «близьким другом» екс-віце-прем'єра Дмитра Рогозіна.

Опублікував: Олег Устименко

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...