Хіти тижня. Продовження війни з Росією неминуче, - глава Ічкерії

Якби президента Росії Володимира Путіна на початку 2000-х зупинили під час другої війни в Чечні, то і в Україні війни не було б.

Ахмед Закаєв

Про це в інтерв'ю «Сегодня» заявив проживаючий у Великобританії глава уряду Чеченської Республіки Ічкерія (ЧРІ) у вигнанні Ахмед Закаєв, передають Патріоти України.

За його словами, в такому випадку вдалося б уникнути війни в Грузії і вторгнення РФ до Сирії. «Але тоді світ задовольнявся тим, що Росія нібито відмовилася від комуністичної ідеології і заявила, що сповідує демократичні цінності. Вони обманули себе тим, що Росія нібито виправилася і може стати демократичною державою. Заради цього віддали на відкуп Чечню. 4-го грудня 1994 був підписаний Будапештський меморандум. Україна відмовилася від ядерної зброї. А вже 11 грудня Єльцин підписав указ про введення військ до Чечні», - розповів Закаєв.

Він підкреслив, що ті події, які відбулися в Україні в 2014-му, були «відкладені» тільки лише завдяки триваючому опору в Чечні. «А плани були, і Джохар Дудаєв говорив про це ще в 1994-му році. Я зараз не роблю відкриття», - додав політик.

Опублікував: Олег Устименко

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...