Хіти тижня. "Процесс изоляции России близится к логическому концу", - російський економіст

На думку аналітика в разі продовження і посилення кризи в Росії долари у населення і банків зникнуть взагалі, а вклади путінського оточення за кордоном будуть повністю заморожені.

Степан Демура

Степан Демура прокоментував новину про те, що Центробанк зберігає 108 вантажівок готівкових доларів, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

«Это доллары путинского окружения, всех этих роттенбергов. Вероятно скоро их будут прятать и вывозить в чемоданах в разные места», - зазначив економіст.

На думку аналітика в разі продовження і посилення кризи в Росії долари у населення і банків зникнуть взагалі, а вклади путінського оточення за кордоном будуть повністю заморожені. Таким чином в Кремлі зараз акумулюють готівку, на яку планують жити в найближчі роки.

На думку Демури, процес ізоляції Росії наближається до логічного кінця. «Будет одно большое корейское чучхе», — зазначив він.

Також Демура прокоментував вилучення грошей у олігархів в розмірі 120 мільярдів доларів, яке планується здійснити до кінця року. «Это называется «рэкет». К чему это приведет? Часть денег, наверное, пойдет во что-то, а остальная часть будет «распилена» чиновниками и бюрократами по своим «программам». Это деньги, значительная часть которых будет выведена из страны, что-то будет инвестировано в одиозные проекты вроде «моста в никуда», как на остров Русский за 4 млрд. долларов или так называемый мост в Крым, который непонятно, когда достроят. Я имею в виду, не для легкового транспорта, а когда открывают мост, вообще-то по нему и грузовики едут, а не только легковушки с автобусами. Ну черт его знает. Денег нет в стране, понимаете? Нет денег, и экономики нет».

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...