Хіти тижня. Приїзд британських військових до України спричинив паніку в РФ

У Росії вважають, що міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон нібито підбурює Україну до нових військових провокацій. Там стверджують, що "отримали сигнал" щодо намірів Британії.

Коментар опублікувало посольство Росії в Лондоні, передають Патріоти України.

Так російське відомство зреагувало на зустріч міністра оборони Степана Полторака та держсекретаря з питань оборони Британії Гевіна Вільямсона. що відбулася під час візиту останнього в Одесу 21 грудня.

Результатом двосторонніх перемовин стала домовленість між Україною та Британією про спільні дії в реформуванні ЗСУ та ВМС – перші британські військовослужбовці прибудуть до України вже в січні. Виконання низки завдань у межах попередніх домовленостей між країнами пришвидшили через агресивні дії Росії щодо України.

Російські дипломати вважають такі дії британського міністра "підбурюванням". При нагоді там згадали і дрони, через нещодавню появу яких над лондонським аеропортом довелося скасовувати рейси. "Не впоравшись із завданням ефективно нейтралізувати дрони над аеропортом Гатвік, схоже, Вільямсон зайнявся більш важливою справою – підбурюванням України до нових військових провокацій", – заявляють у російському посольстві.

У відомстві також наголошують, що "сигнал в Росії отримали". "Він полягає в тому, що на які безвідповідальні кроки не пішов би київський режим, британський уряд консерваторів буде завжди забезпечувати йому політичну і військову підтримку", – стверджують російські дипломати.

У Росії також переконані, що поїздка глави британського військового відомства виглядає "особливо показовою в умовах підготовки Порошенком військової акції 24-25 грудня".

Росія готує наступ влітку: Експерт назвав міста, які хочуть захопити окупанти

четвер, 18 квітень 2024, 9:23

Армія Російської Федерації влітку спробує розвинути свій наступ на двох основних напрямках у Донецькій області: на Костянтинівку-Краматорськ і на Покровськ. Таку думку в ефірі FREEДОМ висловив військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти Укр...

Обстріли лише посиляться? Росія намагається змусити українців покинути друге за величиною місто, - Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 9:14

Майже ніхто не прогнозує, що російським силам вдасться захопити Харків найближчим часом. Як пише Bloomberg, українські та західні офіційні особи розглядають посилений обстріл Росією міста Харкова як спосіб змусити мирних жителів евакуюватися, передают...