Хіти тижня. "Путін дограється із НАТО": Американський військовий розповів, навіщо Росія розв'язала війну в Україні

Спірні кордони не дозволяють країні вступити в Альянс, але із кожного правила завжди можна зробити виняток.

Гаррі Табах. Фото: Апостроф.

Президент Росії Володимир Путін розв'язав війну в Україні та Грузії для того, щоб у цих країнах з'явилися спірні території. Так, держави не можуть бути прийняті в НАТО згідно зі статутом Альянсу, пояснив в інтерв'ю капітан 1-го рангу ВМС США у відставці, екс-представник НАТО в Росії Гаррі Табах, передають Патріоти України.

"У статуті НАТО прописано, що це неможливо у зв’язку з цим. Я вважаю однією з причин, чому Путін почав війну з Грузією та Україною, те, що цей пункт забороняє вступ країни в НАТО, якщо є спірні кордони. У Грузії і України тепер вони є", — сказав він.

Однак він висловив упевненість, що в будь-якому правилі завжди є винятки. "І цей виняток потрібно буде прийняти. Думаю, Росія може догратися... Просто вони зробили це нелегально. Всі країни НАТО визнають Крим і Донбас частиною України, Абхазію, Північну Осетію — частиною Грузії", — пояснив офіцер.

Джерело: Апостроф

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...