Хіти тижня. Путін може піти з Донбасу: Тимчук озвучив цікавий прогноз

При цьому, Тимчук впевнений, що питання анексованого Криму Україна поки не вирішить.

Фото: ЗМІ

Президент Російської Федерації Володимир Путін може припинити військовий конфлікт на Донбасі восени 2017 року, якщо Захід посилить свою санкційну політику щодо РФ, повідомляють Патріоти України.

"На жаль, ми до сих пір так і не розуміємо, де та межа, за якою Путін вважатиме неприйнятними ті репутаційні та економічні втрати, які несе Росія через агресію на Донбасі", - сказав "Апострофу" координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат від фракції "Народний фронт" Дмитро Тимчук.

Він додав, що найближчим часом росіянам запропонують ще тугіше затягнути пояси через політику Кремля. "Сьогодні у Путіна є карт-бланш на осяжний період дій. Але ми також розуміємо, що є невдоволення санкціями в найближчому оточенні Путіна, це повинно як мінімум насторожувати. Він розуміє, що у всій продемонстрованій населенням підтримки є межа. І це при всьому зомбуванні і стадності цього соціуму, який не збирається відмовлятися від образу царя", - зазначив військовий експерт.

Тимчук підкреслив, що в даній ситуації скандал навколо справи Сергія Скрипаля грає на руку Україні. "Тепер вже не просто Україна тисне на західні країни, щоб продовжувати і поглиблювати санкції проти РФ - включаються більш серйозні гравці, в першу чергу Великобританія, яка залишається європейським зубром. В цій ситуації питання про те, як довго Путін буде грати в свої криваві ігри на Донбасі, залишається відкритим", - упевнений він.

"Я не виключаю, що якщо ми побачимо посилення санкцій проти Російської Федерації і цілком очікуване падіння рівня життя, поглиблення соціально-економічної кризи, то Путін вже десь до осені може прийти до думки, що потрібно згортати цю авантюру", - вважає депутат. "Крим, ясна річ, він не віддасть, але може спробувати відбити існуючі санкції і повернути репутаційні втрати хоча б на напрямку Донбасу і полегшити собі цим життя", - резюмував він.

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...