Хіти тижня. "Путін не хоче сваритися із Заходом": Фесенко зробив прогноз, коли звільнять українських моряків

За словами експерта, судові процеси над захопленими українськими військовими, потрібні Кремлю, перш за все, для пропагандистських цілей всередині РФ.

Володимир Фесенко. Фото: The Kiev Times.

Після відкритої агресії Росії в Азовському морі і захоплення наших кораблів і моряків у Путіна на руках стало більше карт для торгівлі. Моряків, швидше за все, звільнять. Але коли – складно сказати. Про це розповів голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

Політолог зазначає: в Україні наполягають на юридичному формулюванні щодо захоплених Росією в Азовському морі моряків – військовополонені. Це важливо для фіксації прямого двостороннього конфлікту між Україною і Росією. Тому використовують гуманітарну міжнародну Конвенцію щодо військовополонених і допомогу міжнародного Червоного Хреста.

"Українських військових моряків, захоплених Росією, скоріше, звільнять, але не відразу. Путін може це зробити – але після президентських виборів в Україні і залежно від їхнього результату в якості жесту доброї волі. Або можливий обмін. У нас є заарештовані російські судна. Можливо, допоможе Туреччина. Втім, Росія може грати цією темою під час президентських виборів", – говорить Фесенко.

За словами експерта, судові процеси над захопленими українськими військовими, потрібні Кремлю, перш за все, для пропагандистських цілей всередині РФ. Є ще одна вагома мета Кремля. Фесенко зазначає: Росія в перші години після обстрілу і захоплення українських суден почала давати свою версію Заходу про "провокації", випередивши Україну. Це одна з головних причин того, що майже на добу затягнулася реакція Заходу.

"Перша реакція ЄС на події в Азовському морі була дуже обережною. Для Кремля важливо на дипломатичному рівні відпрацювати версію про "провокації", що це українці зробили, а Росія "захищалася". Путін не хоче остаточно сваритися із Заходом. Тепер Кремлю треба нейтралізувати свою агресію. Арешти, вироки, показання деяких моряків, геолокації – все це Москва пред'являтиме Заходу", – вважає Володимир Фесенко.

Джерело: 24 канал

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...