Хіти тижня. "Путіна не зупинить кров": З'явився прогноз про зміну влади в РФ

Ресурси для збереження влади у Путіна занадто великі.

Фото: ЗМІ

Головною перешкодою для революції в Росії є той факт, що "Путін - не Янукович", а також те, що президента РФ "абсолютноне зупиняє кров", повідомляють Патріоти України.

"Ресурси для збереження влади у Путіна незмірно більші", - сказав "Обозревателю" російський журналіст Ігор Яковенко, відповідаючи на запитання, чи можлива в РФ революція на зразок українського Майдану.

"При всій повазідо заслуг українського народу і тієї його частини, яка проявила мужність, сміливість, рішучість, тут теж є різниця. Але головна різниця полягає в тому, що Путін - звісно, не Янукович", - сказав він.

Журналіст запевнив: "Путіна абсолютно не зупиняє кров, і його підлеглих не зупиняє кров". Таким чином, "питання в тому, через яку кількість крові відмовляться переступати бійці росгвардіі. Чи буде це той варіант, на зразок того, коли російських полковників і генералів не зупинили трупи в Новочеркаську в 1962 році, чи буде це ситуація, подібна до тієї, коли на площі Тяньаньмень китайських силовиків не зупинили гори трупів студентів - вони їх розчавили танками. Або ж це буде ситуація, подібна до тієї, коли в 1991 році російські військовослужбовці не захотіли придушити народний опір. На це питання я відповісти не можу", - сказав Яковенко.

"Думаю, на сьогоднішній момент вирощено покоління путінських макутів, які готові проливати кров", - додав він. Журналіст також звернув увагу на те, що, на відміну від Росії, в Україні існує "політичне поле". "На Майдан приходили реальні політики. Не вони були головною рушійною силою, але вони приходили і вони надавали цьому легітимність", - зауважив він.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....