Хіти тижня. Путіне, введи війська? Син відомого політика написав листа до влади Росії

Син колишнього лівійського диктатора Муаммара Каддафі Саїф аль-Іслам надіслав президенту Росії Володимиру Путіну листа з проханням підтримати його політичні амбіції, повідомляють Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Так, послання отримав заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов. У листі говорилося про бачення Каддафі-молодшого майбутнього країни.

Уточнюється, що представники Кремля раніше вже спілкувалися із сином колишнього лівійського диктатора по відеозв'язку після його звільнення з в'язниці. Саїф аль-Іслам шукає у Росії фінансову допомогу і посередництво з іншими центрами влади в Лівії до виборів, які заплановано на 2019 рік

У виборчому процесі збирається також брати участь командувач Лівійською національною армією Халіф Хафтар, який вважався фаворитом Москви через контроль здебільшого нафтовидобутку на сході країни.

"Тим не менш, за словами двох європейських дипломатів, які вивчають стратегію Кремля, Росія налагоджує зв'язки з усіма конкуруючими фракціями. Це дає можливість отримувати вигоду більше, ніж інші зовнішні сили, які підтримують ту чи іншу сторону", — йдеться в повідомленні.

За даними видання, в Москву також приїжджає прем'єр-міністр уряду національної єдності Лівії Файез аль-Саррадж, якого підтримує ООН. Кремль веде з ним діалог про відновлення контрактів, які обговорювалися ще за часів Каддафі-старшого.

Зокрема, йдеться про будівництво залізничної лінії від Бенгазі до Сирта за 2,5 млрд доларів. Міністерство закордонних справ Росії не коментує інформацію про переговори з Каддафі-молодшим.

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...

"Росіяни з добу не могли зрозуміти, чому ми з'явились там, де нас не було": Нацгвардія просунулась у Серебрянському лісі

вівторок, 23 квітень 2024, 20:15

Національна гвардія України має певні успіху в районі Серебрянського лісу у Луганській області. Трьом бригадам вдалося повернути частину території. Про це повідомив командувач Нацгвардії Олександр Півненко в інтервʼю LIGA.net, передають Патріоти Україн...