Хіти тижня. "Путин должен сдаться, он уже проиграл все", - російський економіст

Відомий аналітик Степан Демура прокоментував останні події, пов'язані з протистоянням Кремля і Путина Заходу.

Степан Демура

На думку економіста, спроба самоізоляції і опору безглузда - економіка Росії вже руйнується, а відмова від долара означатиме життя в СРСР-2 брежнєвського періоду, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Правда самі кремлівські від долара відмовлятися не будуть - це для простих росіян. Крім того, на його думку, єдиний спосіб якось зберегти цілісність країни - це здатися.

Коментуючи заяву Путіна під час виступу на XV щорічному засіданні Міжнародного дискусійного клубу "Валдай", в якій президент РФ заявив про те, що Центробанк більше не буде вкладатися в американські казначейські облігації, додавши, що це вимушений захід, на який Росія змушена піти через санкції, Демура зазначив: "…скорее, доллар откажется от Путина, чем Путин от доллара, и произойдет это в ближайшем будущем".
Відповідаючи на питання, що може означати така заява «гаранта», експерт заявив, що особливо коментувати тут нічого, нагадавши про те, як ще зовсім недавно глава Кремля обіцяв всім потрапити в рай, а трохи пізніше Пєсков роз'яснив, що президент мав на увазі зовсім інше. Тому, каже Демура, не виключено, що завтра-післязавтра з'ясується: висловлюючись про скорочення вкладень в казначейські облігації США, Путін теж мав на увазі щось інше.
Також, зазначає експерт, уже в листопаді Росію чекають нові санкції за застосування хімічної зброї, а все тому, що після введення першої хвилі обмежень російська влада зовсім не відреагувала на те, що відбувається і не виконала пред'явлені цивілізованим світом вимоги. Отже, друга хвиля санкцій буде мати на увазі серйозні обмеження по відношенню до банків, заборона на інвестування в російські ОФЗ і тому подібні заходи, свого роду «стандартний набір», який серйозно вдарить по російській економіці і банківській системі. І навіть якщо уявити, що Кремль все ж піде на якісь поступки, це не допоможе, так як на поступки можна було йти два роки тому, а зараз потрібна повна капітуляція «по всіх фронтах» - і в Криму, і в Україні, і в Сирії, хоча в Сирії, зазначає експерт, Росія вже капітулювала.

На особливу увагу заслуговує новина про те, що США готові ввести проти РФ нові, ще більш жорсткі санкції, якщо після 5 листопада Росія буде займатися контрабандою іранської нафти. Говорячи про ймовірність того, чи може це бути першим кроком до подальшого введення заборони на експорт російської нафти, Демура відзначив, що, з його точки зору, про це поки не йдеться, тому що "РФ экспортирует очень много нефти, является серьезным игроком на данном рынке, а США еще не готовы возместить выбывающие мощности нашей страны по газу и по нефти", проте додав, що поступово подібні обмеження все ж можливі.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: