Хіти тижня. "Путин готовит новый удар": Боровий розкрив план Москви

​Декілька держав, серед яких Велика Британія, Ісландія й Австралія, заявили про дипломатичний бойкот Чемпіонату світу-2018, що незабаром розпочнеться в Росії. Чим відповість Москва?

Фото: allpravda.info

"Кремль, безумовно, хвилює, чи бойкотуватимуть Чемпіонат світу з футболу в Росії, і хвилює дуже сильно. Ситуація в РФ і навколо неї складається дуже несприятлива, робиться все можливе, щоб скорегувати її. Путін намагається показати себе цивілізованим лідером, готовим до спілкування та переговорів", - пише у своєму блозі російський опозиціонер Костянтин Боровий, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Для нього важливе зняття санкцій із Росії, і навіть у пропаганді дуже легко читаються наміри Кремля: з'являється, наприклад, абсолютно вигадана новина, що Путін може повернутися в G8. Він хоче бути учасником міжнародного процесу, при цьому не дуже змінюючи свою агресивну тактику лідера, який здійснює міжнародні, військові злочини і злочини проти людяності, порушує власні міжнародні угоди.

Чемпіонат світу - це для Путіна можливість показати себе частиною світового співтовариства, ніби змусити світову спільноту, Захід хоча б на якийсь час забути про військові злочини, про збитий "Боїнг", агресію проти України та військові злочини в Сирії, про те, що він підтримує іншого військового злочинця, Башара Асада, і терористичні організації, яким допомагає й Іран.

Завдання Путіна - здатися світу білим, чистим і пухнастим, щоб громадяни, політики почали собі задавати питання: "Начебто він адекватний, нормальний, прийнятний для світової політики? Можливо, нам варто змінити ставлення до Росії?" І в цьому випадку Путін хоче використати брехню й обман, щоб ввести світову спільноту в оману і змусити якщо не забути, то хоча б якийсь час не говорити про військові та міжнародні злочини РФ. Це прозора і зрозуміла тактика.

Чемпіонат обов'язково буде використаний для нової агресії: якщо не під час нього, то трохи пізніше, коли Путіну вдасться трохи "підремонтувати" свій імідж. Путін не збирається змінюватися. Де будуть ці злочини - в Україні, Сирії, Молдові, Грузії чи навіть Казахстані - передбачити складно, тому що Путін б'є по слабких місцях.

Що стосується бойкоту чемпіонату світу з боку Заходу, то, з одного боку, завдяки пропаганді Росії створюється відчуття неочевидності військових злочинів. Другий фактор - це колосальні інвестиції в підкуп політиків, які просували би Путіна, Кремль і його ідеї. Третій фактор - це те, що Захід все-таки розраховує на адекватність Путіна і в черговий раз пропонує йому поводитися цивілізовано. Бойкот міг би перешкодити цим зусиллям.

Я не думаю, що бойкот буде широким, якщо Росія до чемпіонату не скоїть якихось нових військових злочинів. Мені здається, що погроза Україні з боку Путіна, щоб вона поводилися тихо під час ЧС-2018, це бажання отримати хоча б тимчасовий перепочинок від звинувачень у військових злочинах в Україні.

Було б чудово, якби звільнення українських політв'язнів у Росії, фактично військовополонених, було умовою участі в чемпіонаті світу. Але я не думаю, що цей ультиматум буде підтриманий багатьма державами. Тим більше, що чемпіонат світу з футболу - це все-таки не той захід, в якому беруть участь держави. Вони можуть відправляти або не відправляти свої політичні делегації, але питання щодо команд - не державне, це питання федерацій, які, звичайно, незалежні від держави".

Джерело: Апостроф

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: